Sinter Kerst en Nieuw bij Midwintersurvival 2017

Het was feest Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw in één kamp of te wel Sinter Kerst en Nieuw.

Op woensdag 27 december 2017 begroeten wij 34 deelnemers op de parkeerplaats bij de supermarkt REWE in Schleiden. 34 deelnemers die geen zin hadden in familiebezoekjes, laat staan de meubelboulevard.

Aan het begin van de avond werden de deelnemers begroet door Sinterklaas. Sinterklaas gaf uitleg over het thema. Na een broodje en wat drinken gingen de deelnemers op pad. Na ongeveer twee en een halve kilometer stond een sfeer vol verlichte trappersbaan op het programma.

Tijdens deze activiteit begon het licht te regenen en de regen ging langzaam over in sneeuw en deze sneeuw was de voorbode van meer sneeuw.

Op de tweede post stond een mooie gedekte tafel met kerstbrood en drinken.

Nog geen 2 kilometer verder was het bivak.

De volgende ochtend was het wit. Het sneeuwde en er lag ongeveer 3 centimeter sneeuw en het vroor licht. De deelnemers kregen het inmiddels beroemde Midwinterontbijt, bestaande uit brood, gebakken eieren met spek, koffie, thee of melk en voor wie niet van gebakken eieren hield, er was ook nog ander beleg.

Direct na het ontbijt vertrokken de eerste deelnemers naar beneden richting het stuwmeer achter de Oleftalsperre. Met Zodiacs werd het stuwmeer overgestoken.  Na de oversteek ging het in oostelijke richting verder richting de Oleftalsperre alwaar de deelnemers werden getrakteerd en een geocatch rond de  stuwdam.

De zon brak door en de Eifel liet zicht van zijn mooiste witte kant zien. Verder ging het oostwaarts richting de rivier Olef. De deelnemers hingen in een gordel met bandschlinger onder een katrol en vrij zwevend werd de Olef overgestoken.

De laatste post voor het bivak was een steil weggetje, waarbij de deelnemers als echte Zwarte Pieten, rijdend op een skateboard cadeautjes mesten oprapen van de weg.

Anderhalve kilometer noordelijker lag het bivak. Het bivak was gelegen op een paardenweide, met in het midden een afdak van ongeveer 5 bij 5 meter. Met behulp van wat dekzeilen werd dit afdak omgetoverd in een gezellige ruimte waarin de deelnemers hun eten konden maken.  Veel deelnemers wisten van de aangereikte ingrediënten verassend lekkere maaltijden te maken. Na het eten hebben de deelnemers die nog wat energie over hadden een paar gezellige uurtjes rond het kampvuur verbracht waarbij veel gezellige verhalen werden verteld.

De volgende ochtend wachtte wederom het bekende ontbijt op de deelnemers. Het was grijs en er zat sneeuw in de lucht. Prima wandelweer. Met behulp van een kruiswoordpuzzel kon de eerst post voor die dag worden gevonden.

De deelnemers moesten geheel in stijl van het thema een kaars zover mogelijk op een helling plaatsen. Maar de Midwintersurvival is de Midwintersurvival niet als dit zonder hindernissen gaat. De deelnemer die de kaars moest plaatsen was bevestigd aan een “elastiek” bestaande uit aan elkaar geknoopte fiets binnenbanden en als dit nog net genoeg was moest de tweede deelnemer, ook bevestigd aan het elastiek, de kaars, die door zijn koppelgenoot op de helling was geplaatst, te bereiken en met behulp van een aansteker aan te steken.

Verder in noordoostelijke richting moest de rivier Urft worden overgestoken. Hiertoe was over de rivier een horizontaal net gespannen waarmee de deelnemers de overkant konden bereiken.

De sneeuw die eerder nog in de lucht zat kwam er nu ook uit. Het sneeuwde behoorlijk hard en al gauw kwam er nog zo’n 8 centimeter bij.

Om alle deelnemers in staat te stellen de laatst post, het beroemde Deltavliegen te kunnen doen werd er tussen de voorlaatste post naar de laatste post gependeld. Voor diegene di nog niet weten wat het deltavliegen inhoud een korte beschrijving. Deltavliegen is een kabelbaan die ongeveer 2 meter boven de grond hangt. De deelnemer hangt horizontaal in een tuig onder de kabel als ware het een deltavlieger. De deelnemer scheert op ongeveer 1 tot anderhalve meter hoogte over het terrein. Beneden aangekomen wordt de deelnemer geremd.

De route was volbracht. Alle deelnemers verzamelden zich bij de “kippenschuur”. Na het opzetten van hun bivak achter de kippenschuur was het tijd voor het feestelijke gezamenlijke avondmaal en de prijsuitreiking.  Na de prijsuitreiking werden onder het genot van wat drankjes en hapjes de foto’s die tijdens het kamp waren gemaakt op de witte achterwand getoond. Om ongeveer 23.00 uur gingen de deelnemers naar hun bivak.

De volgende ochtend wachtte nog het gezamenlijke ontbijt en het fotomoment op de deelnemers en na het opruimen ging iedereen om ongeveer 10.00 uur richting huis.

In Cafe Krupp werd onder het genot van een bak koffie en Kuchen  door het stafteam nog wat nagepraat waarbij tot de conclusie is gekomen dat Midwintersurvival 2017 wederom gezellig en goed is verlopen en dat iedereen, behoudens een paar blaren, heelhuids het kamp heeft volbracht.

Tot Midwintersurvival 2018.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.