Midwintersurvival 2009. Het zit er weer op!

Zondag 27 december 2009 ging de 13e editie van de Midwintersurvival van start. Het verzamelpunt voor de survival was de parkeerplaats bij Abtei Mariawald in Heimbach. De deelnemende groepen waren de Zeeverkenners De Batavieren (Nijmegen), D’Alflandgroep (Dalfsen), Scouting de Verbinding (Lemelerveld), Albert Schweizer Groep (Rotterdam) en Scouting Angela (Heerhugowaard). Met zijn allen zijn we van het verzamelpunt naar het startpunt gelopen waar de Midwintersurvival, na de intro van het thema (maffia) echt van start is gegaan. Tijdens de driedaagse tocht is er primitief gebivakkeerd en waren er diverse thema- en outdoorposten waar je punten kon verdienen. Eén van de spectaculairste posten was het deltavliegen, maar ook het rodelen was zeer geslaagd. Voor een impressie van de Survival, kijk in ons fotoboek onder Midwintersurvival!

De 13e editie van de Midwintersurvival is gewonnen door het team van Scouting Angela (Stefan Zwemmer, Fabian de Groot, Martijn van Heerden en Ronald Mol).

De themaprijs ging naar het team Vodka Bratva, Scouting Dalfsen (Erik Masman en Sander Broeks).

De Midwintersurvival is een driedaagse tocht, die sinds 1996 jaarlijks wordt georganiseerd in de omgeving van Heimbach (Duitsland) voor explorers, stamleden en leidinggevenden. Tijdens de survival wordt met traditionele tochttechnieken gewerkt, maar ook nieuwe snufjes als GPS worden gebruikt. De Midwintersurvival wordt georganiseerd door de PlusScouts van Scouting Dalfsen en Zeeverkenners de Batavieren uit Nijmegen.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.