Scouting Angela winnaars Midwintersurvival 2010

Op maandag 27 december was het zover! De 14eeditie van de Midwintersurvival ging van start. Na de introductie van het thema, ‘100 jaar Scouting’ door Lord Baden Powell zijn de zes teams op pad gegaan. Bijzonder aan deze editie was dat het landschap bedekt was met een halve meter sneeuw. Bewoners in de regio vertelden ons dat dit eens in de honderd jaar voorkomt!

Tijdens de Midwintersurvival is er primitief gebivakkeerd (sommigen hebben iglo’s gebouwd) en waren er diverse thema- en outdoorposten waar je punten kon verdienen.

Voor een impressie van de Survival, kijk in ons fotoboek onder Midwintersurvival 2010!

Deze editie is voor de tweede maal op rij gewonnen door Scouting Angela (Stefan Zwemmer, Fabian de Groot en Martijn van Heerden). Naast de eerste prijs hebben zij ook de themaprijs gewonnen!

De Midwintersurvival is een driedaagse tocht, die sinds 1996 jaarlijks wordt georganiseerd in de omgeving van Heimbach (Duitsland) voor explorers, stamleden, plusscouts en leidinggevenden. Tijdens de survival wordt met traditionele tochttechnieken gewerkt, maar ook nieuwe snufjes als GPS worden gebruikt. De Midwintersurvival wordt georganiseerd door de PlusScouts van Scouting Dalfsen en Zeeverkenners de Batavieren uit Nijmegen.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.