Scouting Angela wint voor de 3e keer!

Heimbach – Scouting Angela heeft de 16e editie van de Midwintersurvival gewonnen. Afgelopen donderdag verzamelde zich 32 deelnemers in de Grillhütte in Brandenberg waar deze editie van start ging.

Na een korte introductie van thema door het stafteam zijn de teams begonnen aan hun Midwintersurvival. De eerste avond werd er gelopen van Brandenberg naar de sportluchthaven van Bergstein, waar primitief werd gebivakkeerd in het bos.

De volgende dag liep de route van Bergstein naar Schmidt met onderweg spectaculaire posten zoals abseilen, met een skateboard een parcours naar beneden afleggen en afsluitend een trapperbaan. In de buurt van Schmidt werd primitief gebivakkeerd. Na een goede nachtrust zijn de teams weer op pad gegaan, waarbij de Rurstausee met rubberboten is overgestoken om uiteindelijk in Heimbach aan te komen. Daar stond nog een laatste klim te wachten naar Abtei Mariawald met onderweg ‘deltavliegen’. ’s Avonds is de Midwintersurvival feestelijk afgesloten met het bekendmaken van de winnaars, een barbecue en een borrel.

De 16e editie is voor de 3e keer gewonnen door Scouting Angela uit Heerhugowaard. De tweede prijs ging naar het team Worst van de Batavieren uit Nijmegen, de derde prijs naar de Explorers van Scouting Hillegersberg uit Rotterdam. De themaprijs is gewonnen door het team van Scouting Voermangroep uit Hattem.

Wat Twittert Scouting Hillegersberg zoal?

  • …..Smeltwater in Duitsland stroomt zo snel dat Nederland inmiddels wel weg zal zijn
  • …..Finish behaald! Explo’s worden derde en pakken themaprijs!
  • …..Nieuwe truien gemaakt voor survivallen!
  • …..5 minuten voor het einde w8 wurgkabelbaan…
  • …..Ruige hellingen, watervallen, wilde bebossing… Kijk! Een klavertje vier!
  • …..Na nachtelijke Zondvloed eigenlijk best mooi weer!
  • …..Explo’s are inittowinit!!
  • …..Kaasmeisje weet niet waar de trechtermens is..
  • …..Nieuwe attractie: de slaaphelling! Nu met gratis hobbitvoeten!
  • …..Toch best koud!

Kijk hier voor de foto’s!

Lees hier het verslag van Scouting Hillegersberg!

Movie gemaakt door team ‘For the Wim’

“Door dalen, over bergen, langs kloosters en kastelen, over modderpaden of springend over snelle beekjes en peddelend door een stuwmeer, kabel of deltabaan, van grilhut naar grilhut, abseilend, per skateboard of gewoon rollend en hollend een berg af, met blaren of natte slaapzak, onder een zeiltje met snert en een stuk worst, goud of zilver, een liedje over zwervers, met heilsoldaten “van de oude stempel”, waar vind je dat allemaal nog voor 40 euro? Props voor de organisatie! Tot volgend jaar!” (Team Ross Macey)

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.