Scouting Lemelerveld wint MWS 2013!

Heimbach – Team K2 van Scouting Lemelerveld heeft de 17e editie van de Midwintersurvival gewonnen. Vrijdag 27 december 2013 verzamelde zich 31 deelnemers in Einruhr, waar deze editie van start ging.

Na een korte introductie van het thema B2B en het stafteam zijn de teams begonnen aan hun Midwintersurvival. De eerst avond werd er gelopen naar Dreiborn, waarbij er een oversteek werd gemaakt over de Dreiborner hoogvlakte. Aangekomen op het bivak in de nabijheid van Dreiborn werd er primitief gebivakkeerd in het bos.

De volgende dag werd er gelopen van Dreiborn, via Schleiden naar het tweede bivak in de buurt van Wintzen. De dag werd gestart met een stepparcour, die eindigde bij een trappersbaan. Aansluitend werd er gelopen, met gebruik maken van verschillende routetechnieken naar Schleiden. Hier was een parcours uitgezet naar beneden die werd afgelegd met behulp van een skateboard. Op het bivak in WIntzen werd wederom primitief gebivakkeerd en hebben de deelnemers zalmforel klaargemaakt op houtvuur.

Na een goede nacht zijn de teams op pad gegaan. Onderweg hebben de deelnemers geklommen en geabseild in een oude steengroeve, en in de buurt van het eindbivak was er ‘deltavliegen’. ’s Avonds is deze editie van de Midwintersurvival feestelijk afgesloten met het bekendmaken van de winnaars, een goede maaltijd en een borrel.

De 17e editie is gewonnen door team K2 van Scouting Lemelerveld. De tweede prijs ging naar het team Scouting Angela uit Heerhugowaard, de derde prijs naar team Clan Hannibal van Scouting Stratum uit Eindhoven. De themaprijs is dit jaar gewonnen van team K2.

Kijk hier voor de foto’s!

Movie gemaakt door team ‘De Blaarlopers’.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.